Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

İlçe Emri Hakkı Talebi

Türk Eğitim-Senden yapılan yazılı açıklamada, 2020 yaz tatilinde öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmelerde kadro yetersizliğinden dolayı bir kısım öğretmenin tayin taleplerinin gerçekleşmediği, bunun üzerine Türk Eğitim-Sen'in il\ilçe emrinin getirilmesi için yoğun bir girişimde bulunduğu belirtilerek, "Milli Eğitim Bakanlığına yazılı talepte bulunan sendikamız, Milli Eğitim bürokratlarıyla da görüşmüş, aynı zamanda konuyu gündemde tutmak için sosyal medya çalışmaları yapmıştı. Sendikamız özür grubu mağdurlarının her zaman yanında durarak, onların haklı taleplerini her platformda dile getirmişti" denildi.

Öğretmenlerin çağrılarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kayıtsız kalınmadığı aktarılan açıklamada, "MEB, tayin talebi gerçekleşmeyen öğretmenlerimize il emri uygulaması getirerek, onların yüzünü güldürdü" değerlendirmesinde bulunuldu.

İl emri çağrılarına kulak veren başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmak üzere emeği geçen tüm MEB yetkilerine teşekkür eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anayasa'nın 41. maddesi ile güvence altına alınan aile birliğinin bozulmamasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Mazeret tayin istekleri karşılanmayan öğretmenlerimiz il emrine verilerek mağduriyetleri giderildi. Uzun süredir gündeme getirdiğimiz bu talebimize olumlu yaklaşan Milli Eğitim Bakanlığına öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum. Öte yandan il içi özür grubu mağdurları için de ilçe emri hakkı verilmesi, yetersiz kontenjandan dolayı tayini yapılmayanlara da ikinci bir hak verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığından yeni bir adım bekliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.