Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

İlk Atama Öğretmenlerin Göreve Başlatılması Hususu (27 Eylül 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız tarafından 1 Eylül 2022 tarihinde atama sonuçları ilan edilen, 12 Eylül 2022 tarihinde göreve başlama işlemlerinin tamamlanmış olacağı duyurulan öğretmenlerin, güvenlik ve arşiv soruşturmalarının sonuçlanmasından sonra göreve başlayacakları ifade edilmiştir. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerince bu soruşturma sürecinde, isteyen öğretmenlerin ücretli öğretmen olarak görevlerine başlayabilecekleri bildirilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin güvenlik ve arşiv soruşturmasının en kısa zamanda bitirileceği ifade edilmiştir.

Ancak sendikamıza öğretmenlerden ulaşan bilgilerde, öğretmenlerin atanması üzerinden yaklaşık bir ay geçmiş olmasına rağmen birçok ilde öğretmenlerin göreve başlayamadıkları ifade edilmektedir. Atanan öğretmenlerin bir kısmı atandıkları yerlerde ev kiralamak zorunda kalmıştır ve bu durum maddi bir geliri olmayan öğretmenlerimizi zor durumda bırakmıştır. Öğretmenlerin göreve başlayamaması kurum müdürlerini de sıkıntıya düşürmüş ve geçici çözümler aramaya yöneltmiştir.

Konuyla ilgili; eğitim-öğretim bütünlüğünün sağlanması, öğretmenlerin ve öğrencilerin mağdur edilmemesi adına güvenlik ve arşiv soruşturmalarının tamamlanarak il müdürlüklerinin süreci hızlandırması yönünde Bakanlığımızın gerekli önlemleri alınmasını talep eder, sürecin uzama gerekçelerinin 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.