Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

İlkokul ve Ortaokul Tatil Etkinlikleri

Konuya ilişkin detaylar Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-10230228-349-26590703 sayılı 16 Haziran 2021 tarihli Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri konulu resmi yazıda belirtilmektedir.

1. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Şefler Mutfakta

Her gün yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmek için beslenmek zorundayız. Doğadan sofralarımıza gelen birbirinden değerli ve leziz besinleri sabah, öğlen ve akşam dengeli bir şekilde yiyerek sağlığımızı koruruz. Hepinizin çok sevdiği bir yemek vardır. Peki, hiç merak ettiniz mi aileniz sizler için hazırladıkları yemeklerde hangi aşamalara dikkat ediyorlar? Mutfakta hangi püf noktaları uyguluyorlar? Şimdi bu konuda bilgi sahibi ve ailemize mutfakta yardımcı olma vakti. Hemen işe koyulup mutfakta ailemiz ile birlikte kek yapıyoruz. Hazırsanız başlayalım.

2. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Gökyüzünde Neler Var?

Gündüz vakitlerinde gökyüzüne baktığımızda bulutları ve dünyamızın ısı-ışık kaynağı olan Güneş’i görürüz. Saatler sonra hava kararıp gece olduğunda gökyüzü bir anda kalabalıklaşmaya başlar. Sayamayacağımız kadar minik nokta öylece karşımızda durur. Peki, gökyüzünde neler var, hiç merak ettiniz mi? Bu gizemli yapıyı hep birlikte incelemeye ne dersiniz?

3. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Fasulyenin Serüveni

Doğada birbirinden farklı çeşitte, milyonlarca canlı yaşamaktadır. Her biri kendine ve yaşadığı çevreye özgü bir biçimde yaşamını devam ettirir. Bu canlılardan öyle bir grup vardır ki yaşam serüvenleri bütün canlılar için çok önemlidir. Bahsettiğimiz bu grup yeşil bitkilerdir. Peki, yeşil bitkiler nasıl büyür, nasıl gelişir, hangi aşamaları yaşar hiç merak ettiniz mi? Gelin hep birlikte bu canlıları anlamak için fasulye yetiştirelim. İlk aşama olarak plastik kabın içini pamukla kaplanır. Daha sonra bir avuç fasulye pamukların arasına serpiştirilir. Bu şekilde pamuğa fasulye ekilmiş olur. Üzerleri yine pamukla örtülür. Son olarak pamuk, su ile ıslatılır. Sıra geldi pamuktaki fasulyelerdeki değişikliği izlemeye.

4. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Sevimli Dostlarımla Baş Başa

Mevsim şartlarından dolayı havalar çok sıcak olmaya başladı. Sokak hayvanları yiyecek içecek bulma gibi ihtiyaçlarını gidermede zorluk çekebilir. Bu nedenle sevimli dostlarımıza yardım etmeyi unutmayalım.

5. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Çevremizdeki Maddeler

Aslında her gün dışarıya çıktığımızda birçok madde görürüz. Ancak çevremizde gördüklerimiz bizim için sıradanlaşmış olduğu için dikkat etmez, birçoğunun farkında bile olmayız. Fark ettiklerimize ise dikkatli bakmadığımız için detayları gözden kaçırırız. Haydi bugün birlikte dışarıya, bahçeye, sokağa, parka ya da yürüyüşe çıkalım ve çevremize dikkatlice bakalım. Temel bilimlerin başlangıç noktası olan merak etme; farkında olmaya, maddeyi tanımaya ve gözlem yapmaya dayandığı için biz de işe çevremizdeki maddeleri fark ederek başlayalım.

6. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Güneş Saati Yapalım

Güneşli bir günü en iyi değerlendirme yollarından biri! Gelin hep beraber dışarı çıkalım ve kendi Güneş saatimizi yapalım.

7. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

Rengarenk Çiçekler

Yağmurların yağması ile birlikte doğa canlandı. Her yer farklı farklı çiçeklerle bezendi. Dünyadaki canlılığın devam etmesi için bu bitkilerin bizler için çok büyük bir önemi var. Hem ilginç görevleri ile hem de bakınca içimizi ferahlatan dış görünüşleri ile gezegenimizin bir parçası olan çiçekleri yakından incelemeye ne dersiniz?

8. HAFTA

HAFTANIN PROJESİ

İlkbahar ile birlikte doğa uykusundan uyanır. Ağaçlar kuru dallarından yemyeşil yapraklarını, rengârenk çiçeklerini çıkarmaya başlarlar. Ardından yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte bu canlılık daha da artar meyveler oluşmaya başlar. Her sene tekrar eden bu döngüyü incelemeye ne dersiniz?

İlkokul Tatil Etkinlikleri için http://cdn.eba.gov.tr/telafi/PDFler/Kilavuz_kitaplar/ilkokultatilarkadasim.pdf linkini tıklayınız.

Ortaokul Tatil Etkinliklerine http://cdn.eba.gov.tr/telafi/PDFler/Kilavuz_kitaplar/ortaokultatilarkadasim.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Etkinlik Kitapları için https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/etkinlik-detayi/ogrenci-etkinlikleri/sosyal-duygusal/tatilarkadasim.html linkini tıklayabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.