Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

İmkânsız Denilen 3600 Ek Gösterge Artık Mümkün

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, “Kamu görevlerinin emeği karşılık bulmadığında masadan kalktık. Ama her halükarda sendikacılığa değer katan hamleler yaptık. Sendikalı olanların kazanması için stratejiler uyguladık. İşte 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme aidatının 400 liraya çıkarılması bu bakış açımızın ve mücadelemizin bir sonucudur.3600 ek gösterge yıllardır her platformda dillendirdiğimiz, her defasında masaya taşıdığımız ve maalesef çözüm aşamasına getiremediğimiz bir konuydu. Azmimiz ve kararlılığımızın neticesinde bu toplu sözleşmede imkânsız denilen 3600 konusunu mümkün olacak şekilde karara bağladık.

Sendikacılık kadar sendikalılığın da değerli olması için uzun yıllardır mücadele veriyoruz. Çalışma hayatının tüm sorunların çözümünün örgütlü olmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu değeri ortaya çıkarmak, karşılık bulmasını sağlamak için bu toplu sözleşme masasında toplu sözleşme ikramiyesini 134 liradan 400 liraya çıkararak örgütlü olanların kazanmasını sağladık." dedi.

Anahtar Kelimeler:
3600 Ek Gösterge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.