Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

İnteraktif Soru Çözümleri "Broşür" Yazısı

Genel Müdür Bakan a. Cengiz METE imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un duyurusu ile YKS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN "İNTERAKTİF SORU ÇÖZÜMLERİ" 8 Şubat 2021 tarihinden buyana devam etmektedir.

Söz konusu çalışma kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için interaktif katılım sağlayabilecekleri ve sorularını yöneltebilecekleri dijital bir platform oluşturuldu. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığınca hazırlanan YKS İnteraktif Soru Çözümleri Platformu, 8 Şubat 2021 Pazartesi gününden 11 Haziran 2021 Cuma gününe kadar öğrencilerin kullanımına sunulacaktır.

Dijital platformda canlı olarak çözülecek sorular Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı sorular, EBA Akademik Destek ve TYT-AYT de çıkmış sorulardan oluşmaktadır. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "YouTube" kanalı üzerinden canlı olarak yayın yapacak olan dijital platform, YKS'ye hazırlanan tüm öğrencilere ve sınav maratonundaki tüm adaylara açık olacaktır. Öğrenciler canlı yayındaki sorulara interaktif olarak katılım sağlayabilmeleri için yayın esnasında link paylaşılacak ve bu link üzerinden cevaplarını gönderebileceklerdir. Soruların çözümleriyle ilgili merak ettikleri ayrıntıları yorumlar sekmesinden sorabilecek, platform uzmanları o sorulara gerektiğinde anlık olarak gerektiğinde ise ders sonrasında düzenli periyotlarda cevap vereceklerdir.

YKS ye hazırlanan öğrencilerin soru çözüm platformuna katılımlarının sağlanması öğrencilerin başarılarının arttırılması açısından önem arz etmektedir. Bu konunun tüm öğretmen ve öğrencilere duyurusunun yapılması ve ekteki broşürün okulun ilgili bölümlerine asılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.