Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Kadroya Geçecek Olan Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Grubu Yer Değiştirme İşlemleri (9 Ocak 2023)

Söz konusu resmi yazıda ''Personel Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu genel açıklamalar bölümü 3. Maddesinde   “652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlardan, ön başvurunun son günü olan 6 Ocak 2023 tarihine kadar üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve öğretmen kadrosuna atananlar bu duyuru kapsamında başvuru yapabilecektir. ” denilmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 28.11.2022 tarihli Kabine Toplantısı sonrasında sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin açıklama yapmıştır. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi, hususunda duyuruda bulunmuş olup duyuruda sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı tarih belli değildir.

Hali hazırda kadroya geçebilecek durumda olan sözleşmeli öğretmenler 6 Ocak 2023 de biten birinci aşama aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvuru yapamamışlardır.

Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için kadroya geçiş işlemlerinin ivedi şekilde tamamlanarak. Sözleşmeden kadroya geçecek olan öğretmenlerin 2023 yarıyıl tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme işlemlerini yürütebilmesi için ilgili duyuruda açıklanan tarihlerin güncellenerek başvuru yapabilmeleri hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.