Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Adalet Bakanlığı

Kamuda e-Fatura Kullanımı Uygulaması (29 Mart 2021)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda ''Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan kamuda e-fatura uygulamasının yaygınlaştırma çalışması kapsamında Bakanlığımız okul ve kurumlarının sürece uyumunu arttırabilmek amacıyla gerekli hazırlıkların yapılmasının belirtildiği yazı bilgi edinilmesi amacıyla ekte gönderilmiştir.'' denilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından E-92447149-710.99-194119 sayılı 25 Mart 2021 tarihli Kamuda e-Fatura Kullanımının Yaygınlaştırılması konulu resmi yazı yayınlandı.

Muhasebat Genel Müdürü Bakan a. Yunus ELİTAŞ imzalı resmi yazıda ''24.02.2021 tarihli ve 92447149-710.99-E.122177 sayılı yazımız ile Bakanlığınıza bağlı Ankara ili sınırları içerisinde yer alan birimler 25.02.2021 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına alınmıştır.

Mevcut durumda, harcama birimi niteliği taşımayan birimlerinizin ödeme işlemleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra, özellikle aboneliğe bağlı faturalar öncelikle harcama birimi niteliği taşımayan birimlerinize (ilk ve orta okullar) gönderilmekte ve buna bağlı olarak MEBBİS sistemi üzerinden ilgili birimler ödenek talep sürecini başlatmaktadırlar. Ancak, talep edilen ödenekler harcama birimlerine (il/ilçe milli eğitim müdürlükleri) aktarılmakta ve ödemeler bu harcama birimleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Belirlenen tarihten itibaren e-fatura'nın Bakanlığınızda uygulanması süreci analiz edildiğinde, harcama birimi niteliği taşımayan birimlerinize ait faturaların ilçe milli eğitim birimlerine gönderilmiş olduğu tespit edilmiştir. Bu durum, harcama birimi niteliği taşımayan birimlerinizin faturaları görmesine engel oluşturmakta ve ödenek talebi veri girişlerinde gecikme yaşanması riskini meydana getirmektedir.

Ancak, harcama birimi niteliği taşımayan birimlerinizin ödenek talebi veri girişlerini zamanında ve doğru bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için e-faturaları sistem üzerinde görmeleri önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, harcama birimi niteliği taşımayan birimlerde görevli personelin fatura takibini yapabilmeleri için mys.hmb.gov.tr adresine giriş yetkilerinin bulunması gerektiğinden söz konusu birimlerin Bakanlığımıza bağlı defterdarlık muhasebe müdürlükleri veya mal müdürlüklerinden gerekli yetkilendirilmenin yapılmasını talep etmeleri hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.