Öne Çıkanlar A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Kapatılan Sınıf 14 Günde Eğitime Dönecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1,5 yıllık aranın ardından okullarda yüz yüze eğitim yeniden başladı.İki haftayı geride bıraktık, son duruma ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna "6 Eylül'de tüm kademeli sınıf seviyelerinde 5 gün yüz yüze eğitimi başlattık. Başlatmadan önce çok sayıda önlem aldık. Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir rehber hazırladık. Sürecin tamamını Sağlık Bakanlığı ile koordine ediyoruz. Okullarımızda elektronik takip sistemi kurduk. Bu ilk defa yapılan bir şeydir. Artık okul bazlı kararlar alıyoruz. Bu sistemi kurduk. Şu anda sistemimzide 87 bin 108 okulmzu vardır devlet olmak üzere. Toplam 71 bin 320 okulumuz var. Yaklaşık 1 milyona yakın dersliğimiz var. Her okulda aşı, test durumları anlık takip ediliyor. Salgın süreciyle ilgili çağrı merkezi kurduk." şeklinde yanıt verdi.

"Vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren okul bulunuyor mu?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor. Kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür. Mesela Sağlık Bakanlığı ile geçen gün görüştük. Herhangi bir sınıfta iki vaka olması durumunda sınıfımızda 14 gün yüz yüze eğitimimize ara veriyoruz. Sağlık Bakanı'na şöyle bir öneri götürdük; sınıftaki diğer öğrenciler yakın temaslı kabul ediliyor ama hiçbir semptom göstermiyor. Eğer bir hafta sonrasında veli izin verirse PCR yaptırılmasına ve sonuç negatif çıkarsa, bir hafta sonra sınıfa geri dönsün. Eğer veli izin vermezse PCR yaptırmasına, 14 gün karantina sürecini tamamlayalım. Sağlık Bakanı pozitif yaklaştı. Bilim Kurulu'nda da değerlendirecekler." şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.