Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Fatma AFYONCU Murat Kurum

Karne Notları ve Eğitim Çalışanlarının Aşılanması Açıklaması

Uzaktan eğitimde sağlıklı bir ölçme değerlendirmenin mümkün olamayacağını ifade eden, bu nedenle yıl sonunda karne notlarının geçti-kaldı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin bildirildiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzaktan eğitimde yapılan puanlama değerlendirmelerinin yıl sonundaki okul başarı puanlarının da kıstas olarak alınmamasını istedi ve “LGS, TYT, AYT gibi merkezi sınavlarda etkili olan okul başarı puanı ve ortaöğretim başarı puanı, sadece öğrencinin yüz yüze eğitim süreçlerinde elde ettiği notların kullanılarak hesaplanmalıdır. Çünkü sağlıklı ölçme değerlendirme imkânı bulunmadığı için okul başarı puanı sınavda yarışan öğrenciler açısından adil ve objektif sonuçlar doğurmaz. Sayın Bakan, LGS’de bununla ilgili değerlendirme yapabileceklerini ifade etti. YKS ile ilgili de ÖSYM Başkanı Halis Aygün’e bu talebimizi ileteceğim” dedi.

1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlanması için eğitim çalışanlarının hemen aşılanması gerektiğini; ilkokul, ortaokul ve lisede toplam 18 milyon öğrencinin olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğrencilerle bire bir teması olan eğitim çalışanlarını korumanın toplum sağlığını korumak anlamına geleceğini bildirdi. 

Türk Eğitim-Sen’in çağrılarının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un şubat ayı içinde öğretmenlerin aşılanma programının başlayacağını söylediğini anımsatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Dilerim aşılamaya hızlı şekilde başlanır. Çünkü birinci ve ikinci doz arasında 28 gün süre var. Dolayısıyla 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime başlamak için zaman kaybetmeden eğitim çalışanlarının aşılanma programına alınması lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.