Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu

KBS Duyurusu (2021/12)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih Leblebici imzalı resmi yazıda ''Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) kullanıcı olarak tanımlanan kamu personelinin sistee giriş işlemlerinde 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren iki adımlı kimlik doğrulama yöntemi ile giriş yapılmasına ilişkin hususları içeren Hazine ve Maliye Bakanlığının 30 Kasım 2021 tarihli ve 748941 sayılı yazısı (2021/12 sıra nolu KBS duyurusu), 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren başlayacak yeni uygulama nedeniyle maaş ödeme sürecinde sıkıntı yaşanmaması bakımından harcama birimleri ile muhasebe birimleri tarafından gereken tedbirlerin alınması amacıyla ekte gönderilmiştir.'' denilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından E-83993637-719-748941 sayılı KBS Duyurusu konulu 30 Kasım 2021 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Muhasebat Genel Müdürü Bakan a. Yunus Elitaş imzalı resmi yazıda ''Kamu Harcam ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) kullanıcı olarak tanımlanan kamu personelinin sisteme giriş işlemlerinde güvenli kimlik doğrulaması ile giriş yapabilmelerine yönelik gerekli yazılımsal çalışma tamamlanmış ve 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren İki Adımlı Kimlik Doğrulama Yöntemi ile sisteme giriş yapılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda, 5018 Sayılı Kanun'un 33'üncü maddesi ''... Elektronik ortamda oluşturulan ortak bir veritabanından yararlanmak suretiyle yapılacak harcamalarda, veri giriş işlemleri gerçekleştirme görevi sayılır. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin esas ve usuller Maliye Bakanlığı'nca belirlenir. Gerçekleştirme görevlileri, bu Kanun çerçevesinde yapmaları gereken iş ve işlemlerden sorumludurlar.'' hükmü uyarınca, KBS'de tanımlı rolü olan kullanıcıların sisteme giriş yaparken SMS doğrulamasında kullanılacak cep telefonu bilgilerini girebilmeleri için uyarı gelecek ve cep telefonu numarası ekleme ekranına otomatik yönlendirileceklerdir. Bu ekrandan, cep telefonu bilgileri girilip kaydedildikten sonra, cep telefonuna SMS Yöntemi ile gelen doğrulama kodu girilerek sisteme giriş yapılabilecektir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için hazırlanan uygulama kılavuzu duyurumuz ekinde yer almaktadır.

Bilgilerini ve 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren başlayacak yeni uygulama nedeniyle maaş/ücret ödemelerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından muhasebe birimleri ile harcama birimleri tarafından gereken tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.