Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Kız Çocukların Okullaşma Oranı, Erkek Çocuklarını Geçti

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kılık kıyafetinden, başörtüsünden dolayı okula erişemeyen kızlarımız vardı. Başörtüsü yasağı kaldırıldı. O günlerde yükseköğretime gidemeyen kardeşlerimiz yurt dışına gittiler. Bugün beyin göçünden bahsedenler, o gün beyin göçünden bahsetmiyorlardı. Bugün kadına şiddetten bahsedenler, o gün kadına şiddetten bahsetmiyordu. Bu ülke, on yıl din öğretimini ve mesleki eğitimi tarumar eden bir katsayı uygulamasına tanıklık etti. Katsayı uygulaması kaldırıldı. Özel çocuklarımızın, engelli kardeşlerimizin eğitiminen önündeki tüm engeller kaldırıldı.

Hem okul yapılmadı hem de 'Kız çocukları okullara gönderilmiyor.' diye sürekli herkes töhmet altında bırakıldı. Son 19 yıldaki yatırımlarla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa kız çocukların okullaşma oranı, erkek çocuklarını geçti. Yani son 20 yılda okullaşma oranlarının artırılmasından eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar gerçekten altın bir dönem yaşandı. Böyle bir dönüşümün olabilmesi için çok büyük bir liderliğe ihtiyaç vardı. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimden ulaştırmaya tüm alanlarda devasa bir dönüşüme tanıklık etti. Ben Kars'tan Kağızman'dan Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime yapmış olduğu bu katkılar ve tüm bütçelerde eğitimi en büyük payı ayırdığı için hem şahsım hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum. 

Biz sadece kendi kutsal kitaplarımıza değil diğer dinlerin kutsallarına da saygı duyan bir gençlik yetiştiriyoruz. İnşallah bu gençlik, bu duyguyu tüm okullarımızda yaygınlaştıracak. Tüm okullarımızı tek tek tüm yöneticilerimizle birlikte yeniden masaya yatıracağız ve geleceğin Türkiye'sinde yer alacak devletiyle, milletiyle barışık bir gençliğin yetişmesi için diğer bakanlıklarımızla da iş birliği yaparak gece gündüz demeden çalışacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.