Öne Çıkanlar Nitelikli Personel Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Kod Haftası Lider Öğretmen Çağrısı (15 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Anıl YILMAZ imzalı resmi yazıda ''Kod Haftası (Codeweek) programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Kod haftasının amacı, programlamayı daha görünür kılmak, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere toplumdaki herkese kodlamayla fikirlerini nasıl hayata geçirileceğini göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve kodlama konusunda herkesi öğrenme amacıyla bir araya getirmektir. Kod haftası kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebilmektedir. Pandemi döneminde de kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar çevrimiçi olarak yapılabilmektedir.

Kod haftası hareketinin, 2020 yılında okulların karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen 84 farklı ülkeden 72.700'den fazla etkinlik ile 3.4 milyonun üzerindeki öğrenci ve öğretmen katılmıştır.

Türkiye, kayıtlı 23.590 etkinlik ve 1,7 milyondan fazla katılımcıyla 2020 yılında kod haftasına katılımda 84 ülke arasında birinci olmuştur. Türkiye'de yapılan etkinliklerin %97,34'ü okullarda gerçekleştirilmiştir.

2021 Yılı ve sonrasında yapılacak çalışmalara yönelik planlamalar devam etmekte olup başta öğretmenler ve öğrencilere olmak üzere okullara ve tüm paydaşlara kod haftasının sağladığı kazanımların yaygınlaştırılabilmesi için illerini temsilen Lider Öğretmenlerin belirlenmesine yönelik açık bir çağrıya çıkılması planlanmıştır. Bu bağlamda Kod haftası kapsamında yapılacak çalışmalara illerini temsilen dahil olmak isteyen adaylar Ek’te belirtilen kriterler doğrultusunda seçilecek olup, adayların http://meb.ai/93E7E adresinden 12 Nisan 2021 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen öğretmenler için İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı tüm okul müdürlüklerinizdeki öğretmenlere ve idarecilere gerekli duyurunun yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Kod Haftası Lider Öğretmenleri için Açık Çağrı

AB Kod Haftası, Kod Haftası (Codeweek) programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Kod Haftasındaki amaç programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir. Avrupa'nın en yaygın taban girişimlerinden biri olan AB Kod Haftası Kampanyasının önemli bir parçası olmak isteyen aktif gönüllü bir öğretmen misiniz?

Öğretmenlere uluslararası görünürlük ve tanınma, ödüller, mesleki gelişim fırsatları ve çok daha fazlasını sağlayan Kod Haftasına Lider Öğretmenler arıyoruz. Eğer sizde Kod Hatfası lider öğretmenlerinden biri olmak istiyorsanız aşağıdaki formu 15 Nisan 2021 tarihine kadar doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru sürecine aşağıdaki gibi ilerleyecektir:

• AB Kod Haftası Lider Öğretmenlerinin seçimi Kod Haftası Türkiye Ülke Temsilcileri Ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve sürecin sonunda başarılı adaylarla e-posta yoluyla iletişime geçilecektir. Alacağımız başvuruların hacmi nedeniyle, yalnızca başarılı başvuru sahiplerine bilgi verilecektir.

• Seçim, başvuruların niteliğine ve sayına göre yapılacaktır. Belirlenen AB Kod Haftası Lider Öğretmenleri, rol tanımlarında belirtilen görevlerde gönüllü olarak merkezi ekiple beraber çalışacaklardır.

• Lider Öğretmenler topluluğu, Türkiye’nin her ilinden gönüllü, kodlama çalışmalarında hevesli eğitimcilerden oluşacaktır. AB Kod Haftası Türkiye Ekibi bölgesel ve orantılı bir temsil için gerekli çalışmaları yapacaktır. Belirlenen başvuru sahiplerine seçim sonuçları en kısa sürede bildirilecektir.

Kod Haftası Lider öğretmenleri rol tanımları:

• Gönüllü lider öğretmenlerin Kod Hatası çalışmaları kapsamında okulunda, şehrinde, ulusal konferanslarda vb. kodlama çalışmalarına aktif katılım sağlamak,

• Diğer öğretmenleri ve okul liderlerine derslerine kodlamayı dahil etmek, yapılan etkinlikleri web sitesine eklemek konusunda destek olmak,

• Profesyonel mesleki gelişim çalışmalarına liderlik etmek,

• Eğitim kaynaklarının ve öğretim materyallerinin tasarımında, yazımında ve yaygınlaştırılmasında destek olmak.

Başvuru formu için tıklayınız: http://meb.ai/93E7E

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.