Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Korona Virüs Önlemleri Kapsamında Yapılan Sistem Güncellemeleri

Genel Müdür V. Bakan a. Dr. Murat İLİKHAN imzalı resmi yazıda "ilk başta Çin’in Vuhan şehrinde görülen ve çok hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan Korona (Covid-19) virüs vakalarına karşı gerekli koruma ve kontrol önlemlerinin alınması, yayılımının en aza indirilmesi ve etkilerinin azaltılması kapsamında Bakanlığımızca yapılan merkezi sistem sınavlarında da tedbirler alınmaktadır. Korona virüs vakaları sayılarında yaşanan artış sebebiyle sosyal mesafenin korunması daha çok önem arz etmeye başlamış ve Genel Müdürlüğümüzce yapılması planlanan merkezi sistem sınavlarında yeni önlemlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen merkezi sistem sınav uygulamalarında görevlendirilen sınav görevlileri ile sınava girecek olan adayların Covid-19 risk durumları sorgulamalarının kişilerin kendileri tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar (HES) kodları ile yapılması ve yapılan sorgulama sonucunda korona virüs sonucu pozitif ve/veya sonucu pozitif olan kişiler ile temaslı olan (riskli) personele sınav görevi verilmemesi ile söz konusu durumda olan adayların da sınav binası/salonuna alınmaması gerektiğinden (tekrarı olmayan sınavlarda aday hakkında sınav protokolü çerçevesinde işlem yapılacaktır) MEBBİS üzerinde bazı düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda; merkezi sistem sınavları kapsamında yapılan başta e-Sınav uygulaması olmak üzere tüm sınav uygulamalarında görev talebinde bulunacak personelin sistem üzerinden görev talebi esnasında HES kodlarını girmeleri gerekmektedir. Sınav görevi talep edecek personelin sisteme girmiş olduğu HES kodu ile risk durumu sorgulamaları yapılmaktadır. HES kodu sorgulaması sistem üzerinden her gün saat 00.00 itibarı ile çalıştırılmaktadır. Yapılan sorgulama sonucunda riskli gözüken personelin görevi sistem üzerinden otomatik olarak iptal edilmektedir. İl/ilçe müdürlükleri görevi iptal edilen personel yerine haftalık almış olduğu e-Sınav görevlendirme Onayı ekinde yer alan yedek listedeki personelden görevlendirme yapmaları ve böylelikle sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca görevi sistem tarafından iptal edilen personele yine İl/ilçe müdürlükleri tarafından bilgilendirme yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve Genel Müdürlüğümüzce yapılacak merkezi sistem sınavlarında görev alacak personelin söz konusu durum hakkında bilgilendirilmesinin sağlanması hususunda gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.