Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Diyanet İşleri Başkanlığı Mahmut Özer öğretmen

Koronavirüs (COVID-19) Salgını Dönemi Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları (3 Mart 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğinde uygulanmakta olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ile 3 milyon yetişkine ulaşmaktadır. TBM içerikleri, periyodik olarak güncellenip zenginleştirilerek, öğrenci ve yetişkinlerin bağımlılıklara ilişkin en güncel önleyici bilgilendirmelerle buluşması sağlanmaktadır.

Ülkemizdeki eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyen Koronavirüs (COVID-19) salgını koşulları nedeniyle TBM eğitimlerinin yaygınlık ve etki alanında bir düşüş yaşandığı gözlenmiştir. Bu durumun, öğrenciler ve yetişkinler üzerinde orta ve uzun vadede olumsuz etkiler oluşturma riski bulunmaktadır. Salgın hastalık koşulları ve sosyalizolasyon dönemi, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere farklı bağımlılık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde ortaya çıkan bağımlılık risklerinin azaltılması adına TBM formatör ve uygulayıcıları tarafından gerçekleştirilen eğitim ve farkındalık çalışmaları büyük önem taşımakta ve bu konuda güçlendirici çalışmalar yapılması ihtiyacı kendini göstermektedir.

TBM eğitimlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi adına geliştirilen TBM Uzaktan Eğitim Portalı yenilenmiş ve EBA ile entegre edilmiştir. Yeşilay tarafından yeni neslin öğrenme özelliklerine uygun olacak biçimde özel olarak geliştirilen etkileşimli içerikler, uzaktanegitim.yesilay.org.tr adresi üzerinden erişime açılmıştır. TBM uygulayıcısı öğretmenler, Yeşilay Uzaktan Eğitim Portalı'na EBA üzerinden giriş yapabilmekte ve öğrencileri sisteme kaydederek etkileşimli içerikleri onların kullanımına açabilmektedir.

Aynı zamanda Yeşilay tarafından hazırlanan bağımlılık alanlarına dair temel bilgilendirmelerin yer aldığı video içerikler, EBA dijital kütüphanesine yüklenmiş ve öğretmenlerin erişimine sunulmuştur.

EBA dijital kütüphanesinde yer alan videoların, öğretmenler tarafından öğrencilere ve valilere izletilmesi Koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde bağımlılıkla mücadeleye büyük fayda sağlayacaktır. TBM eğitimlerinin salgın öncesindeki etkililik ve yaygınlığının devam ettirilmesi adına yukarıda sözü geçen bağımlılıkla mücadele çalışmalarının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması ihtiyacı bulunmaktadır.

Bu amaçla; öğrenci ve veli gruplarına EBA üzerinde çevrim içi eğitimler gerçekleştirilmesi, EBA ile entegre edilen Yeşilay Uzaktan Eğitim Portalı'na öğrenci ve öğretmenlerin yönlendirilmesi ve EBA Dijital kütüphanesine yüklenen videoların öğrenciler ve velilere duyurulması ile birlikte, tüm düzeylerdeki okullarda görevli rehber öğretmen ve sınıf rehber öğretmenlerinin konu ile ilgili bilgilendirilmeleri hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.