Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Koronavirüs Okulların Açılmasını Etkiler Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Etlik Şehir Hastanesi'nin açılış tarihine ilişkin olarak, “Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. O takvim geçerli 3-4 hafta içinde açılır. Eylül'de hizmete girer. Covid'te dalga 3-4 hafta önce pik noktasına erişti. Vaka sayısında günlük 60 bini geçen rakamları gördük. Bu günlük vaka sayısı şu an 10 bin civarlarına indi. Her geçen gün vaka sayılarının azaldığı, hastane yatış ve yoğun bakım yatışlarının da azaldığını görüyoruz. Önümüzdeki iki üç hafta içinde belirgin azalma bekliyoruz. Tahminen Kasım-Aralık gibi yeniden bir çıkış olabilir. Mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek.

Aşıda hatırlatma dozları ihmal edilmemelidir. Özellikle hazırlık anlamında 65 yaşın üzerinde olan, ek hastalığı bulunan kişilerin hatırlatma dozlarını Kasım, Aralık aylarından önce yaptırmalarını önemsiyoruz. Covid bitmedi, yakın zamanda da tamamen ortadan kalkmayacak. Ama artık nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Büyüklerimizin ve ek hastalığı olanların hastalık belirtisi olduğunda testlerini erken dönemde yaptırmalarını önemsiyoruz. Çünkü molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gerekebilir.'' dedi.

Okullar açılınca temasın artmasıyla vaka sayılarında bir miktar artış olabilir. Okullar için endişe etmeyelim. Ancak çocuklarımız kurallara uymada yetişkinlerden daha iyi bir sınav verdi. Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.