Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Koronavirüs Tespit Edilen Kişilerin İzolasyon Süresi (MEB)

Bakanlığımız okul/kurumlarında Koronavirüsün yayılımını engellemek üzere önlemler ivedilikle alınmaktadır. Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla etkin mücadele edilmesi ve sürecin hassasiyetle yönetilmesi için aşağıda yer alan hususların uygulanması önemli görülmektedir.

COVID-19 salgınının kontrolüne yönelik olarak, vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve ise başlaması ile ilgili süreçler, Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından ''Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon'' rehberi 5 Eylül 2020 tarihinde değişiklik yapılarak yeniden güncellenmiştir.

Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz 26 Ağustos 2020 tarihli ve 11385132 sayılı yazısının C maddesi ''COVID-19 Tanısı İle Tedavisi Yapılanların Okul/Kuruma Dönüşünde Yapılması Gerekli İş ve İşlemler'' başlığında belirtilen hususlar aşağıdaki şekilde revize edilmesi uygun görülmektedir.

  1. Çalışan, sağlık kuruluşları tarafından verilen raporları yönetime uzaktan ileten ileti araçları ile bildirir. İşverenlerce, raporların geçerlilik süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ve diğer resmi makamların açıklamaları takip edilmesi
  2. c) Hastane yatış endikasyonu olan vakalarda PCR alındığı günden itibaren olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 14. günün sonunda sonlandırılması
  3. ç) Yoğun bakım endikasyonu lan veya immunsuprese (bağışıklık baskılayıcı) vakalarda ise PCR pozitif ise PCR alındığı günden itibaren olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 20. günün sonunda izolasyon sonlandırılması gerekmektedir.

Ayrıca bahse konu rehberde, izolasyon süreleri sonlandırılan kişilerin PCR testine bakılmaksızın işe geri dönebilecekleri belirtilmektedir.

Konu hakkında yönetici, öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi, süreçlerin hassasiyetle takip edilmesi ve yönetilmesi önemli görülmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.