Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Kovid-19 Sürecinde Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesinde Tereddüt Edilen Hususlar

2019-2020 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin başarı durumlarının MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde 8 Mayıs 2020 tarih ve 31121 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik çerçevesinde belirleneceği belirtildi.

Doğrudan sınıf geçme, sorumlu olarak sınıf geçme, sınıf tekrarına kalma, devam-devamsızlık ile okul birincisinin tespitinin e-Okul/e-Mesem Sistemindeki birinci dönem sonu verileri esas alınarak değerlendirileceği belirtildi.

Devamsızlık nedeniyle başarısız durumda olanlar hariç başarısız ders sayısına bakılmaksızın MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin sorumlulukla ilgili hükümler doğrultusunda öğrencilerin bir üst sınıfa geçirileceği belirtildi.

2019-2020 eğitim öğretim yılında 10'uncu sınıfa devam eden ve dal derslerini MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 63'üncü maddesi kapsamında işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görmesi planlanmış olan öğrencilerin bu dersleri başarmış sayılacağı belirtildi.

2019-2020 eğitim öğretim yılında 11'inci sınıfa devam eden ve dal derslerini MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 63'üncü maddesi kapsamında işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görmesi planlanmış öğrenciler, 10'uncu sınıf sonunda dal derslerini anılan madde hükmü doğrultusunda işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görmüşlerse bu öğrenciler de söz konusu dersleri başarmış sayılacaklar.

İşletmelerde beceri eğitimi dersinin eğitimini işletmelere devam ederek gören Anadolu meslek programı 12'nci sınıf öğrencileri ile mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri beceri sınavına alınmayacaktır. Bu dersin yılsonu başarı puanı birinci dönem puanı alınarak belirlenecektir.

Anadolu teknik programı öğrencileri ile staj hükümlerine tabi olan Anadolu meslek programı öğrencilerinin mesai saatleri sonrasında, hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapmaları gereken stajlar 2019-2020 eğitim öğretim yılında yapılmayacaktır. 12'nci sınıf öğrencileri beceri sınavına veya stajını tamamlayanlar da staj bitirme sınavına alınmadan alan/dal derslerinin başarısı birinci dönem puanlarına göre değerlendirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılında stajlarını tamamlayanların staj bitirme sınavı ise sorumluluk sınavları döneminde yapılacaktır.

Haziran ayında yapılması gereken sorumluluk sınavları bu eğitim öğretim yılı için yapılmayacak olup sorumluluk sınavları ile ilgili süreç daha sonra duyurulacaktır.

Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı 11'inci sınıf öğrencilerinden 2019-2020 eğitim öğretim yılından veya daha önceki yıllardan sorumlu dersi olanlar, kalfalık belgesi düzenlenmeden bir üst sınıfa geçirilecektir. Bu öğrencilerin kalfalık belgeleri, sorumlu oldukları derslerden başarılı oldukları sınav döneminde düzenlenecektir.

Anadolu meslek, Anadolu teknik ve mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrenciler için; öğrenci başarısının değerlendirilmesi, okul birincisinin belirlenmesi, diploma/kalfalık/ustalık belgesi düzenlenmesi ve sigorta çıkış işlemlerinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde belirlenen tarihler esas alınacaktır.

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 16-27 Mart 2020 tarihleri arasında tatil edildiği ve bu sürenin daha sonra uzatıldığı göz önünde bulundurularak, 13 Mart 2020 tarihi itibarıyla üzerinde koordinatörlük görevi olan öğretmenler bu eğitim öğretim yılı ders kesimine kadar koordinatörlük görevlerini yapmış sayılacaklar.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında 2019-2020 eğitim öğretim yılı ders kesimi itibarıyla eğitim öğretim yılı sonuna kadar işletmelerde beceri eğitimi, staj ve yoğunlaştırılmış beceri eğitimi için işletmelerde ve okulda herhangi bir eğitim planlaması ve koordinatör öğretmen görevlendirmesi yapılmayacaktır. Haliyle herhangi bir ek ders ücreti ödenmeyecektir.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ders kesimi itibarıyla eğitim öğretim yılı sonuna kadarki takvimde, mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrenciler için işletmelerde beceri eğitimi kapsamında koordinatör öğretmen görevlendirmesi daha sonra Bakanlıkça yapılacak açıklamaya göre yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.