Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar öğretmen

KTS Pilot Uygulaması (7 Nisan 2022)

Genel Müdür Bakan a. Sabahattin DÜLGER imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten halk eğitimi merkezlerinin etkinlik ve çalışmalarına ilişkin uygulama birlikteliği sağlamak ve yol haritası oluşturmak için Kalite Takip Sistemi (KTS) hizmete sunulmuş ve bu kapsamda, KTS Eylem Planı hazırlanmıştır.

Tüm paydaşların katılımıyla oluşturulan bu Eylem Planı ile il/ilçe ve kurumlarımızca oluşturulacak ilçe eylem planları kapsamında yapılacak faaliyetlerin, KTS’ye işlenmesi ve Eylem Planı Takvimi'ne göre uygulanması hedeflenmektedir. Eylem Planı'nda belirtilen alanlarla ilgili faaliyetler ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilme durumları KTS aracılığı ile takip edilecektir.

Kalite Takip Sistemi'nde (KTS) aşağıdaki alanlardan her birinde, her ay için planlanan birer faaliyet toplamda ayda dört (4) faaliyet gerçekleştirilecektir.

1. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve fizikî imkânların iyileştirilmesi,
2. Yöneticilerin ve eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimi,
3. Tanıtım, erişim, iş birliği ve farkındalık çalışmaları,
4. Değerler eğitimi, bilim, sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinlikler.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz 2022 ayları için 4 aylık pilot uygulama gerçekleştirilecek olup bu kapsamda Genel Müdürlük Eylem Planı'na bağlı olarak ilçe eylem planları (4 aylık) oluşturulacaktır.

İlçe eylem planları; yalnızca bir halk eğitimi merkezi bulunan ilçelerde sorumlu şube müdürü başkanlığında halk eğitimi merkezi müdür ve müdür yardımcısından oluşturulacak komisyonca, birden fazla halk eğitimi merkezi bulunan ilçelerde ise sorumlu şube müdürü başkanlığında halk eğitimi merkezi müdürleri ve müdür yardımcılarından oluşturulacak komisyonca hazırlanacaktır.

Hazırlanan ilçe eylem planları 13 Nisan 2022 tarihine kadar KTS’ye işlenecektir. Nisan ayında ilk faaliyet gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili süreç il millî eğitim müdürlüklerince takip edilecektir. Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.