Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

Kullanılan En Önemli Enstrüman Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu beşeri sermayenin eğitimden maksimum yararlanması için gerçekten devasa yatırım yapıldı. Okul öncesinden ortaöğretime, ortaöğretimden yükseköğretime kadar her alanda tüm illerimizde, ilçelerimizde çok kapsamlı seferberlikler yapıldı. Cumhuriyet tarihinde tanıklık etmediğimiz bir yatırıma tanıklık ettik hep birlikte ve kısa sürede bunun sonuçlarını da gördük. Okullaşma oranlarımızdan gördük. Okul öncesi eğitimde 2000'li yıllarda 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 11'di. Bugün yüzde 92'dir. Benzer şekilde ortaöğretimde, yükseköğretimde ve tüm alanlarda gerçekten bu memleketin evlatları, bulundukları yerde kaliteli eğitime erişmeyle ilgili her türlü imkâna sahip olmuşlardır.

Bundan sonra Bakanlık olarak diğer bakanlıklarımızla da iş birliği içerisinde çocuklarımızın sadece akranlarıyla rekabetini değil, tam insan yolunda, devletiyle milletiyle barışık, coğrafyasının değerlerini içselleştirmiş, diğerine hizmet etmekten mutluluk duyan ve dünyaya farklı şey söyleme potansiyeli olan gençler olarak yetiştirmek için büyük çaba sarf edeceğiz. İşte bugünkü iş birliğimizin ana mihenk taşını da bu oluşturuyor. Çocuklarımızı fütüvvet ahlakının neşet ettiği bir okul iklimi içerisinde yetiştirme çabasındayız. Madde bağımlılığından internet bağımlılığına kadar herhangi bir bağımlılığa feda edecek tek bir gencimiz yok. Terör örgütlerine kaybedecek tek bir gencimiz yok. Elbirliği yaparak, gençlerimize değer vererek ve onlarla dertleşerek, inşallah çok daha güzel okul iklimleri oluşturarak geleceğimizin inşasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılını bir gün bile kesintiye uğratmadan yüz yüze eğitimle tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını; bir ülkenin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesinin beşeri sermaye olduğunu belirterek bu sermayeyi nitelikli hâle getirmede kullanılan en önemli enstrümanın eğitim olduğunun altını çizdi. Eğitimin bir ülke için millî güvenlik meselesi olduğunu; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu politikaların büyük işlev gördüğünü; eğitimde kitleselleşme sürecinden en çok faydalanan kesimin sosyo ekonomik olarak dezavantajlı kesimin ve kız çocuklarının yararlandığını; son 20 yılda kız çocuklarının eğitime erişim sorununun da çözüldüğünü ve bugün kız çocuklarının okullaşma oranlarının erkek çocuklarını geçtiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.