Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Kursların Kapatılmasına İlişkin Resmi Yazı

Salgına karşı alınacak tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısı sonucunda hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen eğitimler ile ilgili uygulamaya yönelik görüş talepleri ve bildirimlerin Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne ulaşmakta olduğunun hatırlatıldığı Genel Müdür Bakan a. Yusuf Büyük imzalı resmi yazıda konu ile ilgili bazı açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında verilen tüm kurslar 20 Kasım 2020 tarihinden 4 Ocak 2021 tarihine kadar durdurulacak olup; koruyucu maske ve koruyucu kıyafet yapımı kursları, Türkiye İş Kurumu ile iş birliğinde açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimli meslek edindirme ve geliştirme kursları, hijyen eğitimi kursu, kalorifer ateşçiliği kursları, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların eğitimlerine yönelik kurslar, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası proje kapsamındaki kurslar, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak Valilik onayı ile açılabilecek ve devam edebilecek.

e-Yaygın üzerinden açılmış mevcut kurslar sistem üzerinden kapatılmayacak, 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında sistemden yeni kurs açılışı ve kursiyer kayıtları yapılmayacak.

Ücretli usta öğreticilerin sigorta iş ve işlemleriyle ilgili (giriş-çıkış, prim ve gün girişi vb.) herhangi bir işlem yapılmayacak olup; Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki kadrolu öğretmenler Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısının 8. maddesinde belirtilen kapsamda kurumlarda bulunacaklardır. Olgunlaşma enstitülerinin araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama bölümlerinde görevli öğretmenler ve usta öğreticiler ile bu kurumlardaki proje/tema çalışmalarında görevlendirilen kadrosuz usta öğreticiler görevlerine devam edecektir.

Açık öğretim sınavları planlandığı üzere 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.