Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

LGS'de Değişiklik Yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlerimizle ve ailelerimizle çevrim içi görüşmeler yapıp, uzaktan eğitim süreciyle ilgili geri bildirimlerini sık sık alıyorum. Son 1 yılda yarım milyon öğretmenimiz ile görüşme şansım oldu. Politika adımlarımızda asıl belirleyici olan, süreci tecrübe edenlerin ne yaşadığı, neyi gözlemledikleri. Bunu, diğer bilimsel araştırmalarla da desteklerseniz, eğitim adına kalıcı iş ve değer üretebilirsiniz. Biz bu iki kanaldan beslenerek çocuklarımızın akademik durumundan önce sosyal ve duygusal durumlarına odaklanıyoruz." dedi.

LGS takvimi ile ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Sınava katılacak öğrencilerimiz herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek. Bu seneye has olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgınla birlikte okullarımızda yüz yüze eğitime ara verdikten 10 gün sonra TRT EBA kanalları kuruldu. Kırsal kesimde televizyon ihtiyacı olan çocuklarımızın ihtiyaçları çok kısa sürede tamamlandı. Köy okullarımıza özgü destek materyalleri geliştirdik. 7 bin okuldaki öğrenciler için 5 farklı alanda 17 ayrı çalışma kitabı hazırlayıp dağıttık. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de bazı erişim sınırlılıkları yaşandı. Bu tür sorunlar yaşayan çocuklarımızı hane hane biliyoruz. Onların cihaz ve internet ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bunların tamamı her ay düzenli olarak bir araştırma şirketine yaptırdığımız saha araştırması neticesinde takipte. Bugüne kadar 25 GB internet paketi olan 750 bini aşkın tablet bilgisayar seti çocuklarımıza ulaştı. Yatılı bölge ortaokulu öğrencilerimizin tamamına tablet dağıttık. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektörün bize ilettiği bağışlar var. 15 bin 272 EBA Destek Noktası oluşturduk. Kırsal kesimde bulunup bilgisayar, internet erişim imkanı olmayan ve ulaşım sorunu olan öğrencilerimizin de 187 Mobil EBA Destek Aracı ile uzaktan eğitime erişimini sağlıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SınavZiya SelçukLGS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.