Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

LGS'de Son Tekrar Ne Zaman Başlayacak?

'LGS'de son tekrar' Programı’nın önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’çocuklarımın bunu kaçırmamalarını özellikle istiyorum. Çünkü orada bütün konuların son tekrar olarak yeniden gözden geçirileceği ve soruların çözümünün çok pratik olarak gösterileceği bir süreç yaşanacak. Dolayısıyla çocuklarımızın ve velilerimizin içi rahat olsun.’’ dedi.

Ders kitabının dışından yada kazanımlarda olmayan bir konuyla ilgili bir soru kesinlikle sormayacaklarını bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuların, ders kitabının, potansiyel soruların belli olduğunu çocukların sadece oturup çalışmaları ve odaklanmaları gereken bir süreç olduğunu belirtti.

LGS için hazırlanan örnek soruların 2019'da 15 milyon kez indirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl Mayıs ayına kadar örnek soruların 21 milyon kez indirildiğine dikkat çekti.

Hiçbir eğitim öğretim yılında bu kadar çok kaynak ve destek olmadığını, ilk kez bu kadar çok kaynağı, soru ve örnek çözümünü verdiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV'nin desteğinin olduğunu, EBA internetin desteğinin olduğunu, hepsi ama hepsinin bu sene ilk kez verilen destekler olduğunu belirtti.

‘’EBA TV'de dersler devam edecek. Yabancı dil gibi, tasarı becerin atölyeleri gibi birçok faaliyetimiz yoğun biçimde yazın sürecek.’’ diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime okullar açıldıktan sonra da devam edileceğini, öğrencilere sınıfta anlamadıkları veya kaçırdıkları bir dersi EBA TV'den dinleme imkanı sunacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Biz çocuklarımızın eksiği kalsın istemiyoruz ve isteyen çocuğumuz bir dersi okulda dinlediği gibi isterse EBA TV'de de dinleyebilir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.