Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Liselere Geçiş Sınavına (LGS) Yönelik Bilgilendirme Çalışması (25 Mayıs 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere 6 Haziran 2021 tarihinde, Bakanlığımıza bağlı ortaokullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinin katılacakları liselere geçiş sınavı (LGS) gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede sınav öncesi mesleki rehberlik çalışmaları doğrultusunda öğrencilerimizin desteklenmeleri amacıyla Bakanlığımıza bağlı resmi ortaokullarda görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından söz konusu sınava yönelik rehberlik çalışmalarının yapılması; rehber öğretmen/psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda ise söz konusu çalışmanın ilgili okul ve okulun sorumluluk bölgesinde bulunduğu rehberlik araştırma merkezi (RAM) koordinasyonu ile yürütülmesi gerekmektedir.

İlgili çalışmanın en geç 3 Haziran 2021 tarihine kadar Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve güvenilir dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilerek elde edilen verilerin en geç 4 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar mebbis/e-rehberlik modülü/Ö-Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler/ÖOV-Bilgi verme çalışmaları/ÖOVE-Akademik gelişim/ÖOVEg-Sınavda başarılı olma stratejileri (ERH01001) ekranına işlenmesi hususlarında; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.