Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Mali Teşvik Eğitimcilere Verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ''Teşkilat bilinciyle yetişmiş, emek ve alın teri mücadelesiyle bugünlere gelmiş bir teşkilat olarak, Türkiye’de kamu görevlileri için elde edilmiş birçok kazanımın altında imzamız var. Son toplu sözleşmede de görüldü ki Türkiye’de kamu sendikacılığını ve örgütlülüğü belli bir standarda taşıyan yine biz olduk. ‘Masanın konusu değil’ denilen konuları masada karara bağlayan, kamu personelinin kronikleşmiş sorunlarına çözüm getiren ve var olan sorunların çözümü için hiç hız kesmeden mücadeleye devam eden bir sendikayız. Çözüm odaklı çalışmalarımızı ve kararlı mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz.'' dedi.

Mali teşviklerin eğitimcilere de verilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ''Bu şekilde hem tutarlı bir istihdam modeli belirlenmiş olur hem de söz konusu bölgelerde görev yapmakta olan eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonu artırılmış olur.'' dedi.

Yönetici atama yönetmeliğinin, mahkemeye taşınan hususlar da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini; eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmaktan ziyade, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime almanın esas olması gerektiğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ödül sınırlamasıyla geçmişin yok sayılmaması, kazanılmış hakların korunması, aynı kurumdaki azami çalışma süresinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ''Öğretmenlik, bu kanunla artık özel kanunu olan çalışanlar grubuna girmiş, genel kamu sisteminde özellikli bir meslek hâline gelmiştir. Gelinen nokta, örgütlü ve yetkili sendikanın zaman içinde neler başarabileceğinin bir fotoğrafıdır. 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin kazandırdıklarını dikkate aldığımızda katedilen mesafe son derece kıymetlidir. Kamu görevlileri Eğitim-Bir-Sen ile çok daha önemli kazanımlara imza atacaktır.

Üniversitelerimizde çalışan öğretim elemanları dışındaki arkadaşlarımız bir sistem dâhilinde isteğe bağlı yer değiştirebilmelidir. Üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreçleri muvafakat engelinden kurtarılmalı, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak yapılmalıdır. Toplu sözleşme masasında karara bağlanmış bu ve benzeri konular için ivedilikle çalışmalara başlanmalıdır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
EğitimcilerMali Teşvik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.