Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Mazerete Bağlı Öğretmen Yer Değişikliğinde İlçe Emri (26 Ağustos 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''2022 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmeleri 22 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşmiştir.

Öğretmenler il içinde durumlarına uygun norm açığı bulunan kuruma atansalar dahi, eşinin bulunduğu yerleşim yeri gözetilmeden atamasının yapılması sorunu çözmeyecektir. Bu durumda arasında yüzlerce kilometre mesafeler bulunan ilçeler olduğu düşünülürse, mazerete bağlı yer değişikliği amacına ulaşmamış olacaktır.

İl içinde aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerimizden bir kısmı kontenjan ya da puan yetersizliği nedeniyle atanamadığı için ilçe emri verilmemesi nedeniyle çok sayıda öğretmenimizin mağduriyeti giderilemeyecektir. Aynı ilin iki farklı ilçesinde görev yapakta olan eşlerden bazılarının arasında iki ilden daha fazla mesafe bulunmakta olup, il içinde yer değişikliği yapamayan öğretmenlerimizin aile birliği mazeretlerinin karşılanması suretiyle mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Ağustos 2022 tarihli basın açıklamasında ''eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesi vermek istiyorum.'' ifadelerine yer verilmiştir. Mazerete bağlı yer değişikliklerinin tam anlamıyla amacına ulaşması için ilçe emri büyük bir önem arz etmektedir.

Atamaların amacına ulaşması ve önceki öğretmen atamalarıyla uyumluluk sağlaması için ilçe emri büyük bir gerekliliktir. Bu atama döneminde de ilçe emrinin uygulanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.