Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MEB'den Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Yazısı

Genel Müdür Bakan a. Prof. Dr. Adnan BOYACI imzalı resmi yazıda "Bakanlığımız bünyesine 2016 yılı Şubat ayı ve sonrasında atanan aday öğretmenlerin eğitimleri 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve 02.03.2016 tarihli ve 4227763-10.04-E.2456947 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Yönerge doğrultusunda, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. 

Covid-19 koruma tedbirleri kapsamında Aday Öğretmen Yetiştirme Programı hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılması, "Aday Öğretmen Yetiştirme Programı" ile "Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uyum Programı"nın güncellenmesi 11.12.2020 tarihli ve 43501582-399-E.17979042 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüş olup, 28.12.2020 tarihli ve 18494159 sayılı yazımız ile tüm valiliklere bildirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüze; aday öğretmen tarafından doldurulması gereken formlar ve yetiştirme süreci ile ilgili resmi yazı ve e-posta yoluyla gelen soru ve talepler doğrultusunda aday öğretmen yetiştirme programı sürecinde;

Programın güncellenmesinden önce aday öğretmen tarafından doldurulan formlar geçerli sayılacak ve aday öğretmen dosyasında bulunacaktır.

04 Ocak 2021 tarihi itibariyle güncellenen formlar kullanılacaktır. Modül üzerinden doldurularak çıktısı alınan ve imzalanan formlar aday öğretmen dosyasında muhafaza edilecektir. 

2020 yılından eksik formu olan aday öğretmenler yeni formları kullanabilecektir. Bu formlar sisteme girilmeyecek olup el yazısı ile ya da bilgisayarda doldurulan ve imzalanan formlar aday öğretmen dosyasında muhafaza edilecektir. 

MEBBİS Aday Performans Değerlendirme Modülü’nde yetiştirme sürecinde bulunması gerekirken modülde aday öğretmen olarak görünmeyen öğretmenlere yeni formun tanımlanabilmesi için bu durumdaki öğretmen bilgileri ile modülde yetiştirme süreci form girişinde eski form olması gerekirken eksik/hatalı girişlerden dolayı yeni form tanımlanan aday öğretmenlere eski formun tanımlanması için, il millî eğitim müdürlüklerince gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, yetiştirme programını eksiksiz tamamlayanların bilgileri ekte yer alan forma işlenerek, 15 Ocak 2021 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.