Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu

MEB'den Eğitmen Görevlendirmesi Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda, temel amacı çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık için sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ahlaklı çocuklar yetiştirilmesini temel amaç edindiğinin belirtildiği Genel Müdür Bakan a. Anıl Yılmaz imzalı resmi yazıda Vizyon Belgesi'nde değinildiği üzere, veriye dayalı politika geliştirme ve eğitim-öğretimin kalitesinin artırılmasının hedeflendiği, eğitim sistemindeki bu vizyonun gerçekleştirilebilmesinin öğretmen niteliğine bağlı olduğu ifade edilmektedir.

Fatih Projesi kapsamında donanımı kurulan okullarda teknolojinin eğitime doğru ve verimli bir şekilde entegre edilmesi sürecinin devam ettiğinin hatırlatıldığı resmi yazıda; FATİH Projesi kapsamındaki öğretmen eğitimlerini ve proje ile ilgili diğer iş ve işlemleri yürütmek amacıyla il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 6 ay süreyle FATİH Projesi eğitmenlerinin görevlendirileceği belirtilmiştir.

FATİH Projesi eğitmeni olarak görevlendirilmesi teklif edilecek öğretmenlerle ilgili il milli eğitim müdürlükleri belirtilen esaslar doğrultusunda hareket edeceklerdir.

13 Temmuz 2020 tarih ve 9326119 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile görevlendirilen ve halen görevlerine devam eden öğretmenlerden istekli olanlar teklif formuna öncelikli olarak eklenecektir.

İl milli eğitim müdürlükleri; merkezi olarak yapılan FATİH Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimi kurslarına veya ''FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu'' uzaktan eğitimine katılan ve başarılı olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasından yeni görevlendirme teklifi yapabilecektir.

FATİH Projesi kapsamında merkezi olarak düzenlenen eğitmen eğitimlerinde eğitim görevlisi olarak en az 100 saat görev alan öğretmenler teklif edebilecektir.

İl milli eğitim müdürlükleri tarafından teklifler; öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okul/kurumlar dikkate alınarak, ilçeler arası yer değişikliğine sebep olmayacak ve yolluk/yevmiye ödemesi gerektirmeyecek şekilde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Teklif edilen öğretmenler arasından 1 kişi ''BT İl Koordinatörü'' olarak belirlenecektir.

Üzerinde yöneticilik, MEBBİS vb. görevi bulunanların teklifleri kesinlikle yapılmayacaktır. 

Belirtilen şartları taşıyanlar arasından istekli öğretmenler bulunmaması durumunda bilişim teknolojileri öğretmenleri arasından il/ilçe ihtiyaçları doğrultusunda görevlendirme teklifleri yapılabilecektir. Yapılan teklifler değerlendirilecek, görevlendirilmesi uygun görülen öğretmenler ilk merkezi ''FATİH Proje-Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu''na alınarak yetiştirilecektir.

Önceki görevlendirme dönemlerinde çeşitli sebeplerle görev iptali yapılan öğretmenlerin teklifleri yapılmayacaktır.

İl milli eğitim müdürlükleri tarafından görevlendirilmesi teklif edilen öğretmenlerin bilgileri ek formda belirtilen alanlara eksiksiz doldurulacaktır.

İl milli eğitim müdürlükleri tarafından ek form ile görevlendirilmesi teklif edilen öğretmenler, belirtilen esaslar doğrultusunda değerlendirilecek, yapılacak değerlendirme sonucunda görevlendirilmesi uygun görülen öğretmenlerin isimleri onaya sunulacaktır.

FATİH Projesi Eğitmeni olarak görevlendirilmesi teklif edilecek öğretmenlere ait ek teklif formu ve varsa dilekçe, rapor vb. evrakların DYS üzerinden 18 Aralık 2020 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.