Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Evde çikolatanın yapımı

MEB Nitelikli Elektronik Sertifika (E-İmza) Yazısı (17 Şubat 2021)

Genel Müdür Bakan a. Özgür TÜRK imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızın nitelikli elektronik sertifika (NES), e-imza süreçleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Covid-19 Salgını sürecinde iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılması daha fazla önem kazanmıştır. Bu kapsamda E-İmza başvurusunun tüm aşamalarını elektronik ortamda tamamlayabilmek için E-İmza kullanıcılarının öncelikle Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından hazırlanmış olan Ek' teki Elektronik Onay Verme Talimatını takip ederek bir defaya mahsus E-onay işlemini tamamlamaları gerekmektedir.

E-onay işlemi tamamlandıktan sonra E-İmza başvurusu yaparken, "Başvuru Formu ve Sertifika Sahibi Taahhütnamesi İmzalama Yönteminin Belirlenmesi” aşamasında “Elektronik Onaylı ve Elektronik İmzalı Başvuru” olmak üzere iki onaylama yönteminden birini kullanarak başvuru yapılacaktır. Bu durumda başvuru formu Kamu SM’ ye elektronik ortamda ulaşacağından ayrıca ıslak imzalı form oluşturmaya gerek kalmayacaktır.'' denilmiştir.

TÜBİTAK BİLGEM
KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ
ELEKTRONİK ONAY VERME TALİMATI

Doküman Kodu TAL.01.04

Revizyon No 05

Revizyon Tarihi 02.10.2020

TASNİF DIŞI

REVİZYON GEÇMİŞİ

Revizyon No - Revizyon Nedeni - Revizyon Tarihi

00 İlk çıkış. 28.05.2018
01 İmla hataları düzeltilmiştir. 20.06.2018
02 Ekran görüntüleri güncellenmiştir. 08.08.2019
03 İçerik ve madde numaraları düzenlenmiştir. 20.08.2019
04 E-imza uygulaması adımları eklenmiştir. 09.09.2019
05 Online İşlemler altındaki ekran görüntüleri ve açıklamalar değiştirildi. 02.10.2020

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.