Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

MEB’den 28 Mayıs 2020 Tarihli Yönetmelik Değişikliği

‘’25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye” ibaresi “10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine” olarak değiştirilmiştir.

‘’Hafta sonu” ibaresinden sonra gelmek üzere “tatili, ara tatil” ibaresi eklenmiştir.

Söz konusu Yönetmelik Değişikliğinde ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi sebeplerle Bakanlıkça veya il/ilçe hıfzıssıhha kurulunun kararına istinaden mahalli mülkî idare amirince kurumlarda eğitim öğretime ara verilebileceği, bu durumlarda kursiyerlerin eksik kalan eğitim öğretimleri için telafi eğitimi yapılabileceği, telafi eğitimi ile alakalı hususların Bakanlıkça belirlenebileceği belirtildi.

Kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin; eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile ara tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dâhilinde kendi kurumlarında mesleki çalışma yapabilecekleri de yine Yönetmelik değişikliğinde yer alan ifadelerdendir. Mesleki çalışma programının, kurum müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulacağı, kurum müdürlüğü tarafından mesleki çalışma görevi verilenlere, bu süre zarfında kurs ve sınav görevi verilmeyeceği önemli hususlardandır.

Yönetmelik değişikliğinde “Yarıyıl tatili” ibaresinden sonra gelmek üzere “, ara tatiller, yaz tatili” ibaresi eklenmiştir.

Haftalık ders programının, öğretmenler kurulunda görüşülüp kurum müdürünün onayı ile uygulamaya konulacağı, programın öğretmenlere yazılı olarak imza karşılığı duyurulacağı da bir diğer önemli husus. Defter, cetvel ve dosyalar, 18 Ekim 2019 tarihli ve 30922 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre saklanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.