Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MEB'den Normalleşme Tedbirleri

Covid-19 salgını kapsamında 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme ve alınacak tedbirlerin belirlendiği resmi yazıda Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren, önceden olduğu şekilde görev yerlerinde çalışmaya başlayacakları belirtilmiştir.

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında bulunanların 19 Haziran 2020 tarihinden sonraki sürecine ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Yöneticiler hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (sağlık kurulu raporu, e-nabızdan alınacak belge veya ilaç raporlarıyla bu durumlarını belgelendirenler) bulunanların idari izinli sayılacağı bildirildi.

İdari izinli sayılanların görevlerini fiilen yerine gelirmiş sayılacağı, mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklarının saklı kalacağının bildirildiği resmi yazıda bu kapsamda bulunan personelin, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacağı ve hizmetlerine ihtiyaç duyulanların, çağrıldıkları anda görevlerine dönebilecekleri ifade ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı personelinin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile araçlarının dezenfekte işlemlerinin yapılması hususunda bütün birimlerin gerekli tedbirleri alacağının altı çizildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.