Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca Öğretmeni

Mehil Müddeti ve Yolluk Ücreti

Aynı memuriyet mahallerine atananlar yolluk alamazlar ve kararnamenin tebliğ tarihini izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.

Mehil Müddeti İle İlgili Mevzuat:

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 62 – (Değişik: 23/12/1972 – KHK-2/1 md.) 

İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;

a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, 

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.

Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir. 

Yukarıdaki süreler; 

1 - Kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir göreve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi, 

2 - Hesaplarını, yerlerine gelenlere devir zorunda bulunan sayman ve sayman mutemetleri için devrin sona ermesi, 

3 - Eski görevlerine devamları kurumlarınca yazılı olarak tebliğ edilenler için yerlerine atanan memurların gelmesi veya yeni görev yerlerine hareketlerinin kurumlarınca tebliği, tarihinde başlar. 

Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda memurlara atama emirleri tebliğ edilince yollukları, ödeme emri aranmaksızın, saymanlıklarca derhal ödenir. Memurun izinli ve raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber (a) ve (b) bentlerindeki süreler izin ve rapor müddetinin bitmesinde başlar. 

Bu maddede geçen "yer" deyiminin kapsamı İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte belirtilir.” hükmü yer almaktadır.

Memuriyet Mahalli İle ilgili Mevzuat:

6245 Sayılı Harcırah Kanunu Madde 3-(g) fıkrası:

g. (Değişik: 10/9/2014-6552/89 md.) 

Memuriyet mahalli:

Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü, Büyükşehir Belediyelerinin Olduğu İllerde ise il mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler ile Belediye Sınırları Dışında Kalmakla Birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;

h. Başka yer: Yukarıda (g) fıkrasında yazılı memuriyet mahalli dışındaki yerleri; İfade eder.

Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No:41)

Büyükşehir Belediyesinin Olduğu İllerde Memuriyet Mahalli İl mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla;

a) Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu yerleşim birimlerinin bağlı olduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve aynı zamanda yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler,

b) Söz konusu ilçe belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller, memuriyet mahalli olarak kabul edilir.

(2) Kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler memuriyet mahalli olarak kabul edilir.

Büyükşehir Belediyesi Olmayan İllerde Memuriyet Mahalli

MADDE 3 – (1) Büyükşehir belediyesi olmayan illerde aşağıda belirtilen mahaller, memuriyet mahalli olarak kabul edilir:

a) Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller,

b) (a) bendinde belirtilen mahallerin dışında kalmakla birlikte, yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü yerler,

c) Kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler.

(Harcırah Kanunu Genel Tebliği Seri No:41)

Her İki Eşin De Tayin Olması Durumunda Yolluğun Ne Şekilde Ödeneceği:

Her iki eş de aynı memuriyet mahallinde çalışıyorken yine aynı memuriyet mahalline tayin olurlarsa eşlerden biri tam yolluk alır, diğer eş ise yarım yolluk alır. Eşlerin atama zamanları farklı olsa bile yine eşlerden biri tam yolluk alır, diğer eş ise yarım yolluk alır.

Eşler aynı memuriyet mahallinde çalışıyorlarken farklı memuriyet mahalline tayin olurlarsa her iki eş de tam yolluk alır.

Eşler farklı memuriyet mahallinde çalışıyorken aynı memuriyet mahalline tayin olurlarsa her iki eş de tam yolluk alır.

Eşler farklı memuriyet mahallinde çalışıyorken farklı memuriyet mahalline tayin olurlarsa her iki eş de tam yolluk alır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.