Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar BİM 23 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü'ne İlişkin Resmi Yazı

Kurtuluş Savaşının amacımı ve ruhunu milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü, 4 Mayıs 2007 tarihli e 5649 sayılı ''İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'' ve 7 Mart 2008 tarihli ve 26809 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Yönetmelik'' hükümleri doğrultusunda her yıl yurt genelinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde geniş kapsamlı programlarla kutlanmaktadır.

Bakan Yardımcısı Bakan a. Reha DENEMEÇ imzalı resmi yazıda ‘’Bu kapsamda 2021 yılında yapılacak olan etkinlik ve faaliyetlerde kullanılacak temayı belirlemek üzere Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle 25-11-2020 tarihinde çevrim içi toplantı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıda Merkez Yürütme Kurulu 7 Mart 2008 tarihli ve 26809 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Yönetmeliği’nin 4’üncü maddesi üçüncü fıkrası: "Merkez Yürütme Kurulu her yıl Ekim ayında toplanarak bu Yönetmeliğin 1’inci maddesinde belirtilen tema ve huna ilişkin faaliyetlerle ilgili programları belirler: karara bağlar ve bu faaliyetlerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarına tavsiyede bulunur" hükmü gereğince "On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklal" temasını belirlemiştir. Bu tema çerçevesinde 2021 yılında yapılması planlanan etkinlik ve faaliyetlerin Covid-19 Pandemisi de dikkate alınarak Milli Mücadelemizin araç ve ruhuna uygun, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak şekilde kutlanması hususunda: bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.