Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Memur Öğretmenler Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama Talep Ediyor

Birçok haktan mahrum kalan memur öğretmenler yılmadan, bıkmadan özellikle sosyal medyadan seslerini duyurmaya devam ediyor. Mİlli Eğitim Bakanlığı'nın konuya duyarsız olmayacağını düşünüyoruz. Son olarak memur öğretmenler devlet büyüklerine mağduriyetlerini dile getirdi.

SAYIN DEVLET BÜYÜĞÜM, DEĞERLİ GENEL BAŞKANIM; 

Öğretmen açığını kapatmanın en güvenilir ve ekonomik çözümü kamu kurumlarında öğretmenlikle ilgisi olmayan görevlerde çalışan, Eğitim Fakültesi mezunu ya da Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon eğitimini tamamlamış Memur Öğretmenlerdir. Öğretmen açığının bir kısmının Memur Öğretmenlerden karşılanması önceki yıllarda yapıldığı gibi (1997 yılı ve 2003 yılında) giderilebilir. 

(657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 74. maddesi “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.”) hükmü yer almaktadır. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek1.maddesi kapsamında eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında istihdam edilen personellerden almış oldukları eğitimi uygun olanlara öğretmen olarak atanma hakkı tanınmıştır. Bugüne kadar ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenler (Ek-5 Açıklama), dershane öğretmenleri (Ek-4 Atama Duyurusu), milli sporcular, şehit ve gazi yakınları ve Üniversitelerde çalışan: Okutman, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlileri sınavsız bir şekilde öğretmenliğe geçiş yapabilmektedirler. Aynı hakların ilgili kanuna uygun bir yönetmelik güncellenmesiyle tekrardan verilmesini talep ediyoruz.

Memur Öğretmen atama kontenjanları %3 iken zamanla tamamen kaldırılmış ve ilgili kanuna rağmen engellenmiştir.

Öğretmenlik şartlarını taşıyan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi ve terbiyesi yerinde, kamu personeliyle yani "Memur Öğretmenlerle" öğretmen açığını kapatmak tasarruf tedbirleri ekonomik kaynakların doğru ve yerinde kullanımı demektir.

Memur Öğretmenlere zaten maaş ödeniyor olması nedeniyle bütçeye ek yük getirmeden her yıl 1 MİLYAR TL gibi bir rakam tasarruf edileceğinden devlet bütçesini de ciddi anlamda rahatlatacaktır. Hali hazırda MEB’de öğretmen açığı var ve yeni bir kadro tahsisi gerekmeden, ekstradan bütçe ayırmadan, eğitim camiasına dahil edilmemiz isabetli olacaktır. Bu umutla bekleyen on binlerce çalışan memur, zatınızdan Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama yolu ile Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmen olarak naklimizin yapılması hususunda desteklerinizi bekliyoruz.

Saygılarımla;

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safa Bey 2 yıl önce

sizlere teşekkür ediyoruz sesimizi duyurduğunuz için. en kısa sürede sınıflarda yer almak istiyoruz.

Avatar
Gencer 2 yıl önce

Desteğiniz için teşekkür ederim.