Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Meslek Kanunu Hayal Kırıklığı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Sayın Grup Başkan Vekilleri, parti olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na öğretmenlerimizin beklentileri doğrultusunda katkı sunacaklarını ifade ettiler. Nazik kabulleri ve sürece yönelik ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda 23 Ekim 2018’de duyurulan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Ancak bu desteğimizin, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacağını da özellikle vurgulamıştık. Bu kapsamda, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu istihdam edileceği kayıt altına alınması,  öğretmen atamalarının mülakat olmadan ve sınav başarısı esas alınarak yapılacağı hükme bağlanması, kariyer basamaklarının sınav değil, hizmet yılı esasına göre belirlenmesi, mazeret tayinleri başta  olmak üzere, tayinlerde yaşanan problemleri giderecek nakil sistemi kurulması, liyakati esas alan ve adalet zemininde yürüyen yönetici atama sisteminin yasal zeminde ihdas edilmesi, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri için gerekli tedbir ve teşviklerin hayata geçirilmesi, beklenmekte idi. Ancak kamuoyuna duyurulan kanun beklentilerimizi karşılamamış hatta öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır.  Ülkemizin geleceğini inşa eden eğitimin taşıyıcı unsuru öğretmenlerimizin, beklentilerini karşılayan bir kanun teklifi hazırlanarak TBMM’den geçirilmelidir.  Şimdiden öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak düzenlemelere vereceği katkılardan dolayı Sayın Grup Başkanvekilleri Akçay ve Bülbül’ çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenlik Meslek Kanunu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.