Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu

Meslek Kanunu İçin Adım Atma Vakti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Başarmak kadar başarıyı sürdürebilir kılmak, kazanmak kadar elde edilenleri korumak da önemlidir. Bizler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanımların adresi Eğitim-Bir-Sen çatısı altında hak, emek ve özgürlük mücadelemize güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

İşçi sendikacılığında olan sendikalı ile sendikasızın toplu sözleşmeden yararlanma biçiminin memur sendikacılığında olmaması, sendikalı ile sendikasızın arasına fark konulmaması emeğimizin hak ettiği değeri bulmasını engelledi. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli bir eşiği daha aştık. Sendikalı ile sendikasız arasında yıllık 1600 TL fark oluşmasını sağladık. Bu fark, katsayıya bağladığımız için ikinci yılda 2000 TL’yi geçecektir. Diğer haksızlıkları gidermek, mevcut sorunlara çözüm bulmak için ise mücadelemizi sürdüreceğiz.

Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren; eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar içeren bir kanuna ihtiyaç vardır. Kanun, beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce çıkarılmalıdır.

Kovid-19 salgını tedbirleri gereği hijyenin öneminin daha da artması nedeniyle kurumlarda personel ihtiyacı daha fazla hissedilmektedir. Bugünlerde öne alınması, çözüme kavuşturulması gereken sorunlardan biri de personel açığıdır. Okul bazlı bütçe ile soruna köklü çözüm getirilmelidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
öğrenciMeslek Kanunu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.