Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Meslek Kanunu Vaadi Tutulmalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, “Resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapılmaksızın öğretmenlik mesleği ekseninde bütün meslek mensuplarını kapsayacak bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç vardır. Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren; eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar ihtiva eden bir düzenleme gerekmektedir. Mahut tespitlerimizin yanı sıra birçok başlığı içeren ve muğlaklığı gideren Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce hayata geçirilmelidir.

3600 ek gösterge ve kamuda sözleşmelilik gibi dile getirmekten ve mücadele etmekten hiç vazgeçmediğimiz konuları bu toplu sözleşmede masanın kararı olmasını sağladık. 3600 ek gösterge çalışması 2022 yılı içerisinde Memur-Sen’le ortaklaşa gerçekleştirilecek ve bir yol haritası çıkarılacak. Bu aşamada üzerinde durduğumuz en önemli konu ise bu ek göstergenin kapsamının genişletilmesi olacaktır.

Sendikalı-sendikasız ayrımının olmadığı, kazanımlardan örgütlü-örgütsüz herkesin eşit bir şekilde faydalandığı bir zeminde mücadele etmek elbette daha zordur. Sendikalı-sendikasız arasındaki makas 134 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasıyla açılmış, haksızlık az da olsa telafi edilmiş oldu.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.