Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Meslek Kanunu Vizyonuyla Güç, Misyonuyla Daha Fazla İtibar Sağlamalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ''Etkisiz toplu görüşmeden etkili toplu sözleşmeye geçişe öncülük ettik. Toplu sözleşme masasında müzakere ve mücadele gücümüzle onlarca soruna çözüm bulunmasını sağladık. İşin doğrusu, sözün kısası, Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız var. Son toplu sözleşmede bunlara yenilerini ekledik. Ayrıca, 3600 ek gösterge konusunda çalışma yapılmasını karara bağlayarak önemli bir adımın atılmasını sağladık.

Resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapılmaksızın öğretmenlik mesleği ekseninde bütün meslek mensuplarını kapsayacak bir kanuni düzenlemeye olan ihtiyaç meslek mensuplarının beklentisi, kamu yönetiminin, siyasetin, sendikal hareketin ve sosyal paydaşların da tespitidir. Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren bir düzenleme gerekmektedir. Eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, resmî öğretim kurumlarında eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar içeren bir tasarıma ihtiyaç vardır. Söz konusu tespitlerimizin yanı sıra birçok başlığı içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması konusunda kararlılık gösterilmelidir.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Meslek Kanunu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.