Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Mesleki Çalışma (Seminer) Programı 2020 Haziran

Söz konusu resmi yazıda Koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği ve uzaktan eğitim süresinin 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışma tarihleri belli oldu.

Mesleki çalışmalar diğer adıyla seminerler; Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 38 inci, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 87 ve 88 inci, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin 52 nci maddeleri doğrultusunda yapılacaktır.

22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak mesleki çalışmalar ile ilgili detaylar belli oldu.

Öğretmenlere mesleki çalışmalarını kendi okul/kurumlarında yapma imkanı sağlandı.

Salgın nedeniyle idari izinli olduğu dönemde görev yaptığı ilden ayrılan öğretmenler bulundukları il/ilçelerdeki okul/kurumlarda mesleki çalışmalarını yapabilecek.

Görevli olduğu ilden başka il/ilçede mesleki çalışma yapacak öğretmenler için de bir çözüm düşünüldü. Bu durumdaki öğretmenler görevli bulundukları okul/kurum müdürlüklerini yazılı olarak bilgilendirmek şartıyla https://mebbis.meb.gov.tr adresi başvuru modülü üzerinden bulundukları yerin il/ilçe ve mesleki çalışma yapmak istedikleri okul/kurum müdürlüklerini tercih edecekler.

Görevli olduğu ilden başka il/ilçede mesleki çalışma yapacak öğretmenler için de önemli bir ayrıntı var.  Bu durumdaki öğretmenler çalışma bitiminde çalışmalara katıldıklarını gösteren ilgili okul/kurum müdürlüklerinden alınacak yazı ile birlikte hazırladıkları raporları görev yaptıkları okul/kurum müdürlüklerine teslim edecekler.

İdari izinli olan personel mesleki çalışma süresince de idari izinli sayılacaktır.

MEB Personel Genel Müdürlüğünün 01 Haziran 2020 tarihli ve 7259041 sayılı yazısında yer alan personel idari izinlidir.

Mesleki çalışmalar, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından Mesleki Çalışma Programı çerçevesinde mahalli ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak yürütülecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.