Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Mesleki Eğitim Merkezi Programı (18 Ocak 2022)

Genel Müdür Bakan a. Nazan ŞENER imzalı resmi yazıda "e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde aktif öğrenci olarak kayıtlı iken mesleki eğitim merkezi programına kayıt olan ancak önceden öğrenim gördükleri eski okullarına geri dönmek isteyen öğrencilerin kayıtlarında yapılacak iş ve işlemlerde tereddüte düşüldüğü Bakanlığımıza ulaşan yazılardan anlaşılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesindeki Anadolu teknik/Anadolu meslek programlarında öğrenim görmekteyken mesleki eğitim merkezlerine nakil/geçiş yapan öğrencilerin önceden öğrenim gördükleri programlara tekrar nakil/geçiş yapmak istemeleri halinde; ilgili okulların e-MESEM sistemi kullanıcıları tarafından "Aktif Öğrenci" olarak gözüken durumlarının "komisyon kararı ile e-Okula aktarıldı" olarak değiştirilmesi, e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ise nakil/geçiş yapılan/yapılacak okul müdürlüğü tarafından Öğrenci İşlemleri/Ayrılma İşlemleri" ekranından "Mesleki Eğitim Merkezine Kayıt Oldu" gözüken durumlarının "Aktif Öğrenci" olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve ilgililere gerekli rehberlik ve yönlendirmenin yapılması hususunda gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.