Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri (21 Ekim 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Nazif YILMAZ imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümzce milli egitimimizin temel amaçları doğrultusunda öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin benimsetilmesine yönelik etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, Siyer dersi basta olmak uzere İHL Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ve Hz. Peygamberin Hayatı dersi basta olmak uzere din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretiminin ve öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla ahlaki ve manevi değer gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.

Peygamber Efendimizin güzel ahlakının ve örnek şahsiyetinin doğru bir şekilde aktarılması gayesiyle ilgi yazıda yer alan ve il/ilçe müftülükleri tarafindan gerçekleştirilecek etkinliklerde temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ve imam hatip okulları ile işbirliğine gidilmesi, söz konusu programlara katılımlarını sağlamak amacıyla iliniz genelinde görev yapan İHL meslek dersleri ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarındaki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine duyurulması hususlarında geregini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.