Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Millî Eğitim Bakanlığı Olarak Fikrî Mülkiyet ve Sınai Haklar Konusunda Devasa Adımlar Atıyoruz

Katılımcılara Samsun'dan canlı bağlantıyla seslenen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kovid 19 salgını nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz Robot Yarışması'nı bugün Şanlıurfa'da geniş katılımlı bir şekilde düzenliyoruz. Sadece Türkiye'den değil Bosna Hersek, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Katar, Pakistan, Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden 100'e yakın öğretmen ve öğrencimizi Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Amacımız tüm gençlerimizi, tüm çocuklarımızı, yavrularımızı bilimsel gelişmeleriyle tanıştırmak, inovatif yaklaşımlarla onları sürekli desteklemek. Millî Eğitim Bakanlığı olarak özellikle son zamanlarda fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusunda devasa adımlar atıyoruz. Ve bunların sonucunu almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı, son 10 yılda fikrî mülkiyet bağlamında yaklaşık üç ürüne tescil almışken 2022 yılının ilk 5 ayında 7 bin 200 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilini aldı. Bunlar, bu kültürün eğitim kademelerinde yaygınlaştığı zaman ne kadar kısa sürede sonuçları alabileceğimizi göstermesi anlamında çok manidardır. 
 
Bizler inovatif yaklaşımları ve fikrî mülkiyeti eğitim kademelerimize ne kadar yaygınlaştırabilirsek, Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla dile getirdiği gibi TEKNOFEST gençliğini güçlendirebilirsek 21. yüzyıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüzyılı olacaktır.

Burada çocuklarımız, gençlerimiz, farklı ülkelerden akranları birlikte robot ve diğer tasarımlarla ilgili ürettiklerini ve kültürlerini paylaşabilecekler. Buradan ayrıldıkları zaman da mevcut üretimlerini yeniden şekillendirecek şekilde farklı bilgilerle memleketlerine geri dönecekler.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.