Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesi Değişikliği (4 Ağustos 2021)

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, Bakan Yardımcısı Mustafa SAFRAN, Genel Müdür Muammer YILDIZ imzalı resmi yazıda ''Günümüzün ihtiyaçları, değişen, gelişen yöntem ve tekniklere uygunluk sağlanması, uygulamada karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi ve nüfusu az olan ilçelerde sınav yapılması için yeterli sayıda kursiyer bulunmaması nedeniyle beklemeden kaynaklı mağduriyet yaşanmaması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesinde değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İhtiyaç duyulan değişikliklerin işlendiği ve ekte sunulan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge'yi; Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL KURSLAR SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

MADDE 1 - 16/4/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesine, 18 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Kursiyer sayısının yetersiz olduğu durumlarda yapılacak sınavlar

EK MADDE 1- (1) Bu Yönergenin 9 uncu maddesi birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sayıda sınava girecek kursiyer bulunmaması ve ilgili millî eğitim müdürlüğünce uygun görülmesi hâlinde iki aylık süre beklenmeden, kursiyer sayısına bakılmaksızın eğitimleri tamamlanan kursiyerler sınava alınır. Ancak bu kapsamda bir ay içerisinde birden fazla sınav yapılamaz.

(2) Kursiyer sayısı 40’tan az olan sınavlarda sadece il/ilçe millî eğitim müdürü veya görevlendireceği il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü, bir bina sorumlusu, bir bina görevlisi ve her 20 kursiyer için biri başkan diğeri üye olmak üzere iki sınav komisyonu üyesi görevlendirilir. Sınav, Genel Müdürlük tarafından yapılan diğer sınavlarla aynı gün yapılması durumunda aynı resmi okul/kurum binası kullanılır. Bu durumda bina sorumlusu ve bina görevlisi görevlendirilmez.”

MADDE 2 – Bu Yönerge onay tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.