Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumlara 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İçin Isınma Amaçlı Kömür Dağıtımına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5469)

Ekli ''Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumlara 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İçin Isınma Amaçlı Kömür Dağıtımına İlişkin Karar''ın yürürlüğe konulmasına, 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 35'inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARA 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ISINMA AMAÇLI KÖMÜR DAĞITIMINA İLİŞKİN KARAR

Miktar ve Sevkiyat

MADDE 1- (1) Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 81 ildeki okul ve kurumlara 2022-2023 eğitim öğretim yılında azami 600.000 ton kömür dağıtımı gerçekleştirilir. İhtiyaç duyulması halinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine toplam miktar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca artırılabilir.

(2) Her il ve ilçede dağıtımı yapılacak kömür miktarı, birinci fıkra hükümlerine göre okulların derslik sayıları ve bölgenin iklim koşulları dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenir.

(3) Dağıtımı yapılan kömürleri ilgili okul veya kurumun ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemez.

(4) İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, kömür teslimlerinin ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri çerçevesinde okulların ihtiyaçları nispetinde yapılmasını sağlar.

(5) Bu Karar kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacak kömür sevkiyatları ve temin planı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) arasında protokol yapılır.

KARAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.