Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MTSK e-Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2021 (Resmi Yazı ve Kılavuz)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecek olan MTSK e-Sınavlarına ilişkin usul ve esasların açıklandığı "MTSK e-Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2021" yürürlüğe girmiş olup Bakanlığımız www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Kursiyerler, 2021 yılında her sınav oturumu için ayrı olmak üzere KDV dâhil 100 TL e-Sınav ücretini sınavın adını seçerek (Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi hesabına) T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Halk Bankasına ATM, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden yatıracaklardır. Sınav ücretleri, https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden tüm banka kartları ile de yatırılabilecektir. 

Kursiyer, banka dekontu/ATM işlem fişini başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir.

e-Sınava girecek kursiyerler sertifika türlerine göre; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1”, “B”, “F” ve “G” sertifika sınıfı türlerine ait; İlk Yardım,  Trafik ve Çevre, Araç Tekniği ve Trafik Adabı derslerinden sorumlu olacaktır. “BE”, “C1”, “C1E” , “C”, “CE”, “D1”, “D1E”, “D” ve “DE” sınıfı sürücü sertifikası alacaklarda deneyim şartı arandığından teorik sınavlardan muaf tutulmaktadır. 

Sınav esnasında adaylara İlk Yardım Dersi'nden 12, Trafik ve Çevre Dersi'nden 23, Araç Tekniği Dersi'nden 9, Trafik Adabı Dersi'nden 6 soru sorulacak olup 45 dakika süre verilecek.

Değerlendirme, doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden yapılacak olup 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınavdaki her soru eşit puanda olup yanlış cevaplar değerlendirme sırasında dikkate alınmaz. 

Kursiyerler, sınav sonuçlarını e-Sınav merkezinde bulunan sonuç bilgisayarından ya da //esinav.meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yaparak öğrenebileceklerdir.

Kılavuz için http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_12/29160145_MTSK_e-SYnavY_BaYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_2021.pdf linkini tıklayabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.