Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

MTSK Eğitimleri ve Sınavlar (25 Kasım 2020)

Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu kursiyerlerinin pandemi sürecinde en az düzeyde etkilenmelerine yönelik Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nin bazı hükümlerinde geçen sürelerin uzatılması talebi Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nin 12'nci maddesinin dördüncü fıkrasında; "Kursiyerlerin teorik ders planlaması kayıt esnasında, teorik eğitimler sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlerin direksiyon eğitimi dersi planlaması ise sınav sonuçlarının ilanından itibaren beş iş günü içerisinde Özel MTSK Modülüne girilir. Direksiyon eğitimi dersleri en geç 60 gün içerisinde tamamlanır." hükmü, aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin üçüncü fıkrasında da; "dört sınav hakkını tamamladıktan sonra başarılı olamayanlar bir defaya mahsus olmak üzere mazeret sınavına girebilirler. Mazereti olan kursiyerlerin durumu beş iş günü içerisinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince Özel MTSK Modülüne girilir." hükmü yer almaktadır.

İçişleri Bakanlığının 18/11/2020 tarihli ve 19161 sayılı yazısının 4'üncü maddesi gereği, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu kursiyerlerinden bazıları için yaşları nedeniyle belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının bulunması, bazı kursiyerlerin ise Covid-19 testleri pozitif/temaslı/riskli olması nedeniyle karantinaya alındıklarından bu kursiyerler, kurslara devam edememeleri sebebiyle mevzuatta belirtilen süreler içinde eğitimlerini tamamlayamamaktadırlar. 

Bu nedenle yukarıda belirtilen Özel MTSK Modülüne beş iş günü içerisinde girilmesi ve direksiyon eğitimi derslerinin en geç 60 gün içerisinde tamamlanması hükümlerinin sadece pandemi süresince sınırlı olmak kaydıyla uygulanmaması Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüş olup Valiliğinizce gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.