Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Müfettiş Ön İncelemelerinde Değişiklik

Teftiş Kurulu Başkanı Atif Ala imzalı resmi yazıda ''maarif müfettişlerinin görev tanımlarının yapıldığı 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 12. maddesinin 1. fıkrasının b bendi (Mülga: 2/7/2018-KHK-703/22 md.) ''Maarif Müfettişleri illerde il müdürüne bağlı olarak inceleme, araştırma rehberlik hizmetleri ile il müdürünün vereceği diğer görevleri kapsar. Maarif müfettişlerinin çalışma usul ve esasları yönetmelikle belirlenir.'' hükmüne dayalı olarak Bakanlığımız Teftiş Kurulunun yapılanma süreci devam ederken denetim hizmetlerinde herhangi bir duraksamaya sebebiyet vermemek için ilgi yazıda ''...Vali ve İl Milli Eğitim Müdürünün; yürürlükteki mevzuatta tanımlı görevleri maarif müfettişleri eliyle gördürebileceği, yukarıda anılan düzenleme hükümlerinden hareketle, maarif müfettişlerine muhakkik/ön incelemeci sıfatı ile disiplin soruşturması ve ön inceleme görevi verilebileceği'' bildirilmiştir.

12 Aralık 2016 tarihli ve 17619000-663-E.14023450 sayılı yazıda 4483 sayılı Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un 5. maddesi ''ön inceleme, izin vermeye yetkili merci tarafından bizzat yapılabileceği gibi, görevlendireceği bir veya birkaç denetim elemanı veya hakkında inceleme yapılanın üstü konumundaki memur ve kamu görevlilerinden biri veya birkaçı eliyle de yaptırılabilir.'' hükmüne yer verilmiş olmakla birlikte uygulamada bazı aksaklıkların yaşandığına ilişkin bilgiler gelmektedir.

4483 sayılı Kanun'da ön inceleme yapmakla görevlendirilenlerin hiyerarjik olarak hakkında ön inceleme yapılanın üstü konumunda olması gerektiğine yapılan vurgu nedeniyle; doğrudan İl Milli Eğitim Müdürüne bağlı maarif müfettişlerine, İl Milli Eğitim Müdürünün birinci disiplin amiri olduğu ve kendisine doğrudan bağlı olan il milli eğitim müdür yardımcıları ile İl Milli Eğitim Müdürüne karşı sorumlu olan ilçe milli eğitim müdürleri altı pozisyonlarda görev yapan Bakanlığımız çalışanları hakkında ön inceleme görevi verilebileceği değerlendirilmektedir.

Bakanlığımız çalışanları hakkında 4483 sayılı yasa kapsamında yürütülen ön inceleme işlemlerinde, ön incelemeci olarak görevlendirilecek kişilerin, herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde hakkında ön inceleme yapılan kamu görevlisinin üstü olmasına dikkat edilmesi, Teftiş Kurulunun yapılanmasının tamamlanmış olmasına bağlı olarak iş yapma kapasitesi de göz önüne alınarak ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları hakkındaki ön inceleme işlemlerinin Bakanlık Maarif Müfettişlerince yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderilmesini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.