Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Nakil İşlemleri (15 Eylül 2021)

Genel Müdür Bakan a. Kemal Varın NUMANOĞLU imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin 9. sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 20. ve 25. maddeleri çerçevesinde hazırlanan Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 11.06.2021 tarihli ve E-90757378-299-26352610 sayılı Makam Onayı ve eki e-Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapıldığı bilgilerinizdir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 39. maddesinin beşinci fıkrasında; "Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, musiki ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Bakanlıkça belirlenen esaslara göre eylül ve ekim aylarının son haftasında yapılacak yetenek sınavı ile öğrenci geçişi yapılabilir." hükmü yer almaktadır. Yine aynı Yönetmelik kapsamında okul türleri arasında nakil ve geçiş işlemleri de devam ettiğinden e-Okul sisteminde karışıklığa neden olmaktadır.

Eylül ve ekim aylarının son haftasında yapılacak olan yetenek sınavları için güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin 9. ve 10. sınıflarında, diğer okul türlerine nakil talebinde bulunanlar hariç olmak üzere 17 Eylül 2021 de nakil kabul işlemleri tamamlandıktan sonra 1 Ekim 2021'e kadar nakil başvuru işlemlerinin kapatılması ve 15 Ekim 2021'de nakil kabul işlemleri tamamlandıktan sonra 29 Ekim 2021'e kadar nakil başvuru işlemleri kapatılacaktır.

Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri gereğince yukarıda belirtilen tarihler dikkate alınarak güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde öğrenim görmek isteyen 9 ve 10 uncu sınıf öğrencilerine gerekli rehberlik ve yönlendirmenin yapılarak yetenek sınavlarına katılımlarının sağlanması ve ilgili okul müdürlüklerinin Valiliğinizce (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.