Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Nakil ve Geçişler (21 Şubat 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Osman SEZGİN imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı tüm resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrası (a) bendinde yer alan; "Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. (...)" hükmü çerçevesinde yapılmaktadır. 

Buna göre; 28 Şubat 2023 Salı günü yapılması gereken haftalık nakil kabul işlemlerinin hafta içine denk gelmesi ve herhangi bir öğrenci mağduriyeti yaşanmaması adına başvuruların 02 Mart 2023 Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam etmesi, kabul işlemlerinin ise 03 Mart 2023 Cuma günü yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. e-Okul sistemi üzerinde gerekli düzenlemenin yapılması ve okul idarelerince nakil kabul işlemlerinin 03 Mart 2023 tarihinde yapılması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.