Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Norm Kadro Güncelleme İşlemleri (28 Ekim 2022)

Genel Müdür Bakan a. Fehmi Rasim Çelik imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere 2022-2023 eğitim öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarında güncelleme işlemlerinin 14 Eylül 2022 tarihli ve E-16833931-601.04.02.01-57643199 sayılı yazımız ile yapılacağı bildirilmiş, valiliklerce 3-13 Ekim 2022 tarihleri arasında ise veri girişi ve kontrol işlemleri yapılmıştır.

Bakanlığımızca eğitim kurumlarının norm kadro veri giriş kontrol işlemleri tamamlanarak, eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadroları Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenerek "Norm Kadro Modülü" içinde yer alan "Kurum Bilgileri ve Norm Bilgileri" ekranlarına yansıtılmıştır.

Bu bağlamda eğitim kurumu müdürlükleri "Kurum Bilgileri, Öğrenci Bilgileri ve Norm Bilgileri" ekranlarına yansıtılan verileri inceleyerek varsa değişiklikleri (şube, ders yükü vb.) gerekçeleri ile birlikte "Norm Kadro Düzeltme Çizelgesi Ek-5" formu düzenlenerek 31.10.2022- 02.11.2022 tarihleri arasında Bakanlığımıza ivedilikle gönderilmesi halinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra yeniden değerlendirilecektir.

Diğer taraftan, Bakanlığımızca norm kadro onaylama işlemleri tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen şartları taşımayan eğitim kurumlarına ait norm kadro değişiklik taleplerinin Bakanlığımıza gönderilmemesi gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.