Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzaktan eğitim

Norm Kadro Güncelleme İşlemleri (4 Ekim 2021)

Genel Müdür Bakan a. Fehmi Rasim ÇELİK imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere, 02.10.2021 tarihli ve 31616 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik değişikliği ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "9 uncu ve 10 uncu sınıflarda," ibaresi "9 uncu sınıfta," şeklinde değiştirilmiş, aynı bendin (2) numaralı alt bendine "11 inci" ibaresinden önce gelmek üzere "10 uncu" ibaresi eklenmiştir.

Bu düzenleme sonucunda meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında alan/dal derslerine ilişkin 10 uncu sınıfta; 8-17 öğrenciye kadar 1, 17-25 öğrenciye kadar 2, 25-33 öğrenciye kadar 3, 33 ve daha fazla öğrenci için 4 olacak şekilde grup oluşturulması gerekmektedir.

Bu bağlamda söz konusu eğitim kurumlarının 10 uncu sınıflarının grup oluşumları yeniden belirleneceğinden alan bazlı ders yüklerinin güncellenmesi gerekli görülmektedir. 

Bu noktadan hareketle MEBBİS veri tabanındaki "Norm Kadro Modülü" eğitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere açılacaktır.

Bilgilerini ve norm kadro güncelleme işlemlerinin ek takvime göre yapılması hususunda gereğini rica ederim." denilmiştir.

Norm Kadro Güncelleme Süreci Takvimi

Eğitim kurumu müdürlüklerinin veri giriş işlemleri 5-7 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

İlçe millî eğitim müdürlüklerinin kontrol ve veri giriş işlemleri 8 Ekim 2021 tarihindedir.

İl millî eğitim müdürlüklerinin kontrol ve veri giriş işlemleri 8-9 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.